6 vanlige nybegynnerfeil i turneringer

Oslo Amatør Open er en profesjonell turnering til de som ikke er så etablerte, og vi håper at det kan bli den første turneringen for mange. Vi har derfor samlet de fem vanligste nybegynnerfeilene som førstegangsdeltagere gjør.

Bilde lånt fra www.frisbeegolf.no
Bilde lånt fra www.frisbeegolf.no

 1. Ikke tenke på sikkerhet
  En av de kanskje største feilene nybegynnere gjør, er å ikke tenke på sikkerhet når de spiller. De fleste banene inkludert Stovner DiskGolfPark er i befolkede områder som også brukes av ikke diskgolfere, og det er veldig viktig å vise hensyn til både disse, til spillere, privatpersoner og naturen. Snakk med folk på en hyggelig måte og forklar situasjonen, ikke rop for å be dem om å flytte eler passe seg. Gruppen før sin egen gruppe skal alltid spille ferdig et hull før man selv kaster, og det er alltid gruppen bak som skal vise hensyn.
 2. For mange disker
  Man kommer frem til teepaden, vurderer vind og hvordan man ønsker å kaste. Går bort til baggen, og der er det så mange forskjellige disker å velge mellom. Man ser proffene gå turneringer med fulle sekker, men sjelden mer enn 12-15 forskjellige disker. De har duplikater og reservedisker, men de har noen disker de kjenner godt og som de stoler på. De vet at jo flere forskjellige typer disker du har, jo mer forvirrende og usikker vil man bli i valget på teepaden. KISS – Keep it simple stupid!
 3. For lite hvile før turnering
  Man skal på turnering, man trener seg opp med putting, driving og approach i timesvis før turnering. Man kommer til turneringsdagen og er helt utslitt. Eller man treffer gamle kjente, man tar noen øl ut i de sene nattetimer. Og når det er turneringsstart merker du tydelig sporene fra dagen før. Nok hvile før turneringer er essensielt for å kunne yte sitt beste, og ha muligheten til å kaste så godt som man vet man kan.
 4. Prøve noe man aldri har gjort
  Man kommer nesten alltid i en kinke situasjon i løpet av en turnering, der man ligger kinky til. Man ser andre ligger i samme posisjon og kaster et kast man ikke har trent på eller prøvd på tidligere. Turnering er ikke stedet man bør eksperimentere eller prøve ting man ikke kan, da er det bedre å gjøre noe man har erfaring med å heller ta et ekstra kast, fremfor å prøve noe nytt og få 3-4-5-6 ekstra poeng på scorekortet.
 5. For lite variasjon i trening
  Det finnes mange som er gode på sine egne baner, som alltid kaster de rette linjene og får gode score. Men så kommer turneringsdag og man treffer alle trær, ingen mandoer eller noen linjer. Det er viktig å ha variasjon i treningen, både i grunntrening og i type baner man trener på. Tren i vind, tren i regn, tren i sol, for det er ingen tvil om at om man alltid gjør det samme vil man stille med et handicap i turnering.
 6. Blir for stresset
  Det er den første store turneringen man deltar i, man havner i gruppe med mer erfarne spillere. Man er nervøs, man stresser i forberedelsene og i kastingen og det vises med store tall på scorekortet. Nyt turneringen! Man har betalt for å være med, alle er med for å ha det hyggelig så vær presis men slapp av og kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *